Hamé má nejlepší vozíčkářku v Česku

Hamé má nejlepší vozíčkářku v Česku

Tato energická pracovnice závodu Hamé v Babicích zvládla nejlépe ze všech zúčastněných žen rychlou a bezpečnou manipulaci s materiálem. Její triumf je o to větší, že byla vůbec nejstarší ze všech přihlášených závodnic a mezi víc než 140 soutěžícími porazila i mnoho mužů.

Na mistrovství mě přihlásila dcera, do té doby jsem se nikdy žádného podobného závodu  nezúčastnila. Nijak zvlášť jsem se nepřipravovala, byla jsem myslím dostatečně vytrénovaná z provozu v našem rozsáhlém závodě v Babicích, kde je velký frmol. Člověk musí být pořád na pozoru a přemýšlet o několik kroků dopředu, aby byla jeho práce co nejefektivnější, nejúspornější a nejbezpečnější, ať již při vykládce materiálu z kamionu, nakládce palet nebo přepravě zboží po areálu. Myslím, že mi právě tato zkušenost při soutěži hodně pomohla a výhra mě opravdu potěšila,“ řekla po svém vítězství paní WladyslavaHoušťová. U Hamé pracuje již 32 let, z toho 31 let jako řidička vysokozdvižného vozíku. „Neměnila bych, strašně mě to baví, protože už od mládí mě zajímaly auta a technika. Máme u nás v práci dobrou partu, v Hamé jsme jako rodina a jsem ráda, že zde pracuji,“ zdůraznila energicky paní Houšťová, která je už rozhodnutá se do soutěže přihlásit také příští rok. „Letos to byl vlastně takový testovací pokus a příští rok do toho už půjdu naostro,“ zasmála se sedmapadesátiletá vitální žena ze Spytihněvi.

Obsluhy vysokozdvižných vozíků pracují v závodě v Babicích, který je největším pracovištěm Hamé vůbec, v třísměnném provozu. Za směnu ujedou při manipulaci s materiály a výrobky hezkých pár kilometrů. I paní Houšťová si přitom pochvaluje, jak hodně se za těch posledních 30 let posunula technika dopředu. Kdysi začínala ještě na nekrytých vozících řízených a ovládaných těžkými pákami, zato dnešní kryté a vytápěné moderní stroje s odpérovanými sedačkami poskytuji obsluze dostatečný komfort a o mnoho lehčí manipulaci pomocí tlačítek a páček. 


Více info o Linde Ještěrka Cup 2014