Sklo NIC neskrývá
Jíte zdravě? Nezáleží jen na složení.
Zdravé stravování nespočívá jen v tom, co jíte a pijete. To, v čem potraviny a nápoje kupujete, skladujete, ohříváte a podáváte, je stejně důležité jako samotné produkty. V současnosti probíhá stále intenzivnější vědecký výzkum zaměřený na potenciálně nebezpečné účinky obalů potravin a nápojů na zdraví. V USA již Panel prezidenta Obamy pro výzkum rakoviny vydal podrobnou zprávu varující před nedostatečnou regulací chemikálií, které mohou mít dalekosáhlé následky na zdraví. Loni Evropská unie zakázala použití bisfenolu A v lahvích určených malým dětem.
Četné studie doporučují používat skleněné obaly a nádoby. Sklo je přírodní materiál, který je chemicky stálý a nepropustný. Díky těmto jedinečným vlastnostem zajišťuje sklo nejlepší a nejzdravější ochranu potravin a nápojů.
Čisté a přírodní
Sklo nepotřebuje žádné další vrstvy či přísady, aby chránilo potraviny a nápoje, uchovávalo chuť, nekorodovalo či zachovávalo perlivost nápojů. Neobsahuje bisfenol A (chemikálii, která je podobná estrogenu) či jiné škodlivé látky, které jsou obsaženy v jiných obalových materiálech. Sklo je stoprocentní sklo.
Sklo dokonale chrání
Sklo nejlépe chrání potraviny a nápoje, protože to dobré uchovává uvnitř a to špatné vně. Skleněný obal zachová vitamíny, chrání původní chuť, šumivost i čerstvost. Působí jako přirozená bariéra proti bakteriím a brání poškození obsahu v důsledku změny teploty. Zelené a hnědé sklo chrání před ultrafialovým slunečním zářením.
Sklo je také bezpečný a vhodný materiál pro použití v mikrovlnné troubě, snadno se čistí a sterilizuje. Sklo má všechny tyto vlastnosti prostě proto, že nereaguje s potravinami a nápoji, které chrání, a nijak je neovlivňuje.
Věděli jste, že...?
Více informací najdete na www.friendsofglass.cz