Ministr zemědělství: jsem zákazníkem Hamé

Ministr zemědělství Marian Jurečka navštívil v pátek 16.5. 2014 firmu Fruta Podivín, jeden z  devíti výrobních závodů společnosti Hamé. Prohlédl si zde  moderní výrobní linku na kojenecké výživy a ředitel závodu Libor Bůšek jej informoval  o fungování celé firmy.  

Při cestách po regionech se snažím navštěvovat české firmy, které dávají místním lidem práci a které odebírají suroviny od  zemědělců v daném regionu. Na jižní Moravě jsem proto nemohl vynechat ani závod Hamé v Podivíně. Rád jsem se seznámil s tím, jak zde vyrábějí kojeneckou výživu. Zajímalo mě to, vždyť jsem sám zákazníkem Hamé,“ shrnul ministr Marian Jurečka, který má čtyři malé děti. Pro své potomky pak také hned od pracovníků závodu obdržel pěknou sadu Hamánků.

Závod Fruta Podivín, který od 90. let 20. století patří do skupiny Hamé, ročně vyprodukuje na 45 milionů kusů dětských výživ. Je jich více než 80 různých druhů, a to jak v tradičním skle, tak moderních plastových obalech různých velikostí. Ty putují kromě Česka také do zhruba tří desítek zemí celého světa, mj. na Slovensko, do Ruska, ale i do Izraele, Belgie, Austrálie nebo do Tuniska.  Kromě kojenecké stravy se v Podivíně vyrábí také džemy, ovocné směsi, povidla a další výrobky z ovoce. Závod Fruta Podivín má více než 200 zaměstnanců, kteří pracují na tři směny.Více o dětské výživě Hamé na www.hamanek.cz