Vyhlášena soutěž Hamé pro mladé návrháře o nejlepší ovocné modely

 

 

Oděvy z višní, meruněk, jahod nebo dalšího ovoce. Právě takové neobvyklé modely mají za úkol vytvořit mladí návrháři z Česka a Slovenska, kteří se přihlásí do prvního ročníku soutěže Hamé Sweet Fashion. Na autory tří nejlepších „sladce neřestných“ modelů čeká zajímavá finanční odměna.

Neobvyklý projekt určený pro studenty oděvních a uměleckých středních, vyšších odborných a vysokých škol vyhlásila společnost Hamé, která je předním českým výrobcem džemů, povidel a dalších produktů z ovoce. Úkolem  mladých návrhářů bude navrhnout modely, které připomínají ovoce ať již tvarem, barvou či příchutí, nebo sladké plody dokonce přímo obsahují.

Čeští i slovenští návrháři se mohou se svými návrhy hlásit od 13. května až do 14. srpna. Účastnit se mohou jako jednotlivci, ale také ve dvojicích a trojicích. Došlé návrhy následně posoudí odborná porota, v níž zasednou mimo jiné i významní čeští módní návrháři a designéři v čele s Liběnou Rochovou.

 Nejlepších deset modelů pak na začátku října (4.10.) na slavnostním galavečeru Hamé Sweet Fashion Show v Praze ve stylových prostorách národní kulturní památky Ekotechnického muzea (Stará čistírna) předvedou mj. finalistky letošního ročníku Miss Academia. Odborná porota z nich na místě vybere tři nejlepší.

 

 

 

 

Autorku či autora toho nejlepšího „sladkého“ oděvu odmění společnost Hamé 50 tisíci korunami, druhé místo bude ohodnoceno 25 tisíci a třetí 10 tisíci korunami.

Hamé Sweet Fashion ukazuje, že umíme realizovat odvážné a invenční projekty. Spojení ovoce a módy vnímám jako logické. Ovocné plody jsou úžasná potravina a jsou nejen velmi chutné a zdravé, ale také krásné na pohled. Proto jsme se rozhodli zorganizovat tuto kreativní soutěž o zajímavé ceny a dát šanci mladým českým a slovenským návrhářům, kteří tak mohou předvést, co v nich je,“ vysvětluje Martin Štrupl, generální ředitel společnosti Hamé.

Podrobná pravidla celé soutěže Hamé Sweet Fashion včetně přihlášky a další informace naleznete na www.sladkanerest.cz