Studenti z Liberce si převzali hlavní cenu v soutěži o nejlepší VŠ kolej

U konce jsou téměř dvouměsíční boje o titul nejlepší vysokoškolské koleje. Z napínavého finále, kdy se největší hlasovací boje odehrávaly mezi favority z Brna a Liberce, vzešel vítěz. Čestný titul a hlavní cenu 10 000 piv a 3 000 baget si převzaly liberecké koleje Harcov v úterý 30. dubna.

Studenti ubytovaní na koleji Harcov Technické univerzity v Liberci měli na „čarodějnice“ pěkně živo. Až na kolej jim totiž dorazila velká svačinka - 10 000 piv Excelent od Gambrinusu a 3 000 baget Simply Fresh od Hamé, které vyhráli v soutěži o nejlepší VŠ kolej tohoto roku. Na místě se sešlo na 1500 studentů. Výhru studentům organizátoři soutěže rozdávali zpočátku po jednom pivu i bagetě, většina se potom předala okolo 17. hodiny. „Celou anketu Kolej roku jsme se zájmem sledovali a jsem rád, že měla tak velký ohlas.  Libereckým vítězům gratulujeme a věříme, že si na našich bagetách pochutnali. Už nyní se také těšíme na příští ročník,“ říká generální ředitel Hamé Martin Štrupl. 

Na podium si přišli převzít památeční šek za první místo v soutěži zástupci vedení univerzity i kolejí TUL. „Jsme moc rádi, že si vedení univerzity i kolejí našlo čas, přišlo se podívat na místo předávky a pozdravit své studenty. Hlasování v soutěži o nejlepší kolej odráží spokojenost ubytovaných studentů nejen s tamějším životem, ale i kvalitou ubytování,“ vyjádřil se organizátor Tomáš Rašner z magazínu Studenta. Studenti si poté výhru rozestavenou uprostřed parkovací plochy začali rozebírat.

Ovlivnit finální výsledek v hlasování o nejlepší kolej měl možnost kdokoliv, kdo hlasoval na webových stránkách soutěže. Do hlavní kategorie Excelent Kolej roku 2013 se svými hlasy zapojily tisíce studentů, kteří během studia na českých kolejích bydlí. Přibližně 27 000 hlasů nasbíralo 123 různých kolejí z celé ČR. Koleje Harcov dokázaly v letošním ročníku soutěže nasbírat 2174 bodů. V doslova těsném závěsu se na druhém místě s počtem 1924 bodů umístily koleje Pod Palackého vrchem z VUT v Brně.

Součástí soutěže o nejlepší kolej letos byly také tři Light show. Světelná podívaná, která rozblikala okna kolejních pokojů v Brně, Českých Budějovicích a v Praze, přilákala na 25 tisíc diváků.