Tržby Hamé vzrostly o 10 %

Společnost Hamé zveřejnila finanční výsledky za rok 2012. Proti roku 2011 vzrostly tržby o 10,5 %, a dosáhly tak celkové výše 5,8 miliardy korun. Závody v České republice se na tržbách podílely 48 %.

„Zatímco prodej v České republice zaznamenal 5% pokles, došlo k výraznému zvýšení obratů zejména v Rumunsku, Rusku, na Ukrajině a v dalších zemích, kde má Hamé své dceřiné společnosti,“ potvrdil vývoj generální ředitel společnosti Hamé Martin Štrupl. Nejlepší výsledky zaznamenal závod v Rumunsku, kde tržby vzrostly o 43 % proti roku 2011. Úspěšná byla také Ukrajina s 39% a Rusko s 22% růstem tržeb.

Největší podíl na dosažených tržbách v rámci komodit má masová produkce. Zájem o tyto výrobky dosáhl 39 % z celkového prodaného množství zboží.

 

Společnost Hamé dále uvedla, že do konce loňského roku vyrobila v závodech v ČR, Rusku a Rumunsku více než 90 tisíc tun veškerých produktů.

Mezi plány pro letošní rok si společnost Hamé vytyčila projekty v celkové výši 190 mil. Kč. „Letos jsme připraveni investovat do závodu v Kunovicích, Podivíně a Babicích. Téměř 90,5 mil. Kč bude vyplaceno za obměnu starých technologií a zařízení,“ doplnil plány Štrupl. V tomto roce chce společnost na trh uvést novou řadu hotových jídel v praktickém obalu, který dosud nepoužívá žádný jiný výrobce v České republice ani na Slovensku. Nebudou chybět ani novinky z řady Hamánek Baby nebo další importní výrobky Vasco da Gama.

Mezi základní filozofie společnosti Hamé patří spolupráce s mladými lidmi. V letošním roce společnost podpoří projekty Kolej roku a Miss Academia 2013. Samostatný projekt pro studenty oděvních škol připravila společnost pod názvem „Hamé sweet fashion“. Soutěž vyvrcholí módní přehlídkou, ve které vítězné modely předvedou právě finalistky Miss Academia 2013.

 

HAMÉ s.r.o. je přední českou potravinářskou firmou zabývající se výrobou trvanlivých i chlazených potravin, sídlo společnosti je v Kunovicích u Uherského Hradiště.  HAMÉ s.r.o. nabízí své výrobky pod obchodními značkami – Hamé a prémiovými značkami Otma, Veselá pastýřka, Znojmia, Hamánek a Hamé Life Style. V sortimentu Hamé nalezne svůj výrobek každý, kdo vyhledává kvalitu, tradiční i nové chutě a absolutní zdravotní nezávadnost potravin za příznivé ceny.