Hamé partnerem akce Dětská policie

V měsíci říjnu můžete být, coby účastníci silničního provozu, kontrolováni poněkud neobvyklou hlídkou ve složení členů Policie ČR a žáků základních škol z Otrokovic a blízkého okolí. Akce konající se pod záštitou městského úřadu Otrokovice, jejíž hlavním smyslem je bezpečnost silničního provozu, se koná již několikátým rokem a má úspěch nejen mezi dětmi, ale i samotnými řidiči.

Žáci prvního stupně základních škol se na několik dnů stávají pomocníky policejních hlídek při kontrole dodržování rychlosti, technického stavu vozidel, použití bezpečnostních pásů, požití alkoholu a dalších úkonů, které souvisí s výkonem služby policisty. Partnerem letošní akce „DĚTSKÁ POLICIE“ je potravinářská společnost Hamé. Řidiči, jež se nedopustí žádného prohřešku, budou odměněni červeným plyšovým medvídkem, nesoucím jméno této společnosti. Naopak ti, kteří nebudou mít vše v pořádku, obdrží od dětí odrazku, rovněž symbolizující medvídka Hamé. V případě velkého prohřešku už ale nebude stačit napomenutí dětí, ale v takové situaci nastoupí skuteční policisté. Jezděte tedy bezpečně a dodržujte dopravní předpisy nejen v měsíci říjnu, ale během celého roku a jděte tak budoucím řidičům dobrým příkladem, jak se mají chovat v silničním provozu.

Aby ani malí policisté nepřišli zkrátka a na tuto akci měli kromě velmi zajímavé zkušenosti i malou vzpomínku, dostanou jako dárek také jednoho z medvídků. „Jsme rádi, že jsme se této akce mohli zúčastnit jako hlavní partner. Děti si tak mohou vyzkoušet, co práce strážců zákona obnáší v reálu a pro mnohé z nich může být tato zkušenost i možnou inspirací při volbě budoucího povolání“, dodává ředitelka marketingu společnosti Hamé s.r.o., Marcela Mitáčková.

 

Ilustrační fota z ročníku 2010 (zdroj: www.policie.cz)