Upozornění pro spotřebitele – doporučená spotřeba Hamánků s obsahem tuňáka je jedna sklenička týdně

V souladu se stanoveným limitem je konzumace skleničky Hamánek (Tuňák se zeleninou a bramborem a Tuňák s červenou čočkou a penne) jednou týdně naprosto bezpečná i pro malé děti. Informace na obalu Hamánků s obsahem tuňáka bude upřesněna.

Ze zprávy Státní veterinární správy získané dne 1. listopadu jsme se dozvěděli, že pro množství cizorodých látek v dětských výživách s obsahem živočišných produktů byl stanoven tzv. akční limit. Do této skupiny patří také výše uvedené výrobky.

Na základě doporučení Státního zdravotního ústavu jsme se rozhodli doznačit zmíněné výrobky informací o doporučené bezpečné týdenní spotřebě. Tuto informaci jsme na těchto výrobcích dosud neměli. Okamžitě po obdržení tohoto doporučení jsme začali obě tuňákové varianty stahovat z trhu, abychom zajistili jejich správné označení.

V případě konzumace skleničky jednou týdně je tento výrobek naprosto bezpečný i pro malé děti a je plně v souladu se stanoveným limitem.

Spotřebitelé, kteří již tyto výrobky zakoupili a nechtějí je konzumovat, prosím kontaktujte servis pro zákazníky – reklamace@orkla.cz nebo zavolejte: Hana Pavlová (602 644 627). 

Za případné nepříjemnosti, které vám tato situace může způsobit, se velmi omlouváme.