Dárky od Hamé rozveselily nemocné děti ve FN Motol

V pátek 19. května vyrazili zástupci společnosti Hamé společně s Českým registrem dárců krvetvorných buněk IKEM do pražské FN Motol navštívit nemocné děti. A samozřejmě nešli s prázdnou.

Malí bojovníci, kteří podstupují náročnou chemoterapii a léčbu onemocnění krvetvorby na Transplantační jednotce Kliniky dětské hematologie a onkologie, se radovali z dárkových košíků s kojeneckými výživami a nápoji značky Hamánek a také s ovocnými snacky EasyFruit. Mezi dárky nechyběli ani plyšáčci, kteří zpříjemní dětem chvíle, kdy musí být s rodiči zavření na speciálních pokojích a nesmí kvůli oslabené imunitě ven ani do kolektivu mezi jiné děti.

Společnost Hamé jako hlavní partner dlouhodobě podporuje české biatlonisty, kteří s Českým registrem dárců krvetvorných buněk již několik let spolupracují a snaží se myšlenku dárcovství kostní dřeně šířit na všech svých akcích. Čeští biatlonisté však nezůstávají jen u teorie a mnozí z týmu jsou sami zapsaní v registru jako dárci.

Český registr dárců krvetvorných buněk vznikl v roce 1991 a je zapojen do sítě více než 70 registrů po celém světě. Eviduje a vyhledává potenciální dárce pro české i zahraniční pacienty, a zvyšuje tak šance na záchranu života nemocných.