Partnerem tradiční Jízdy Králů ve Vlčnově je letos i značka Znojmia

Tradiční Jízda Králů ve Vlčnově patří k největším pokladům lidové kultury na Slovácku. Ve dnech 26. až 28. května oživí ulice této moravské vsi stánky řemeslníků, ochutnávky regionálních produktů, cimbálové kapely a mnoho dalších lákadel spojených s folklórem.

Na této slavné akci se představí i Znojmia, která je letos partnerem Jízdy králů.  Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávku okurek, zelí, kukuřice a dalších skvělých výrobků  této tradiční české značky nakládané zeleniny, která se vyrábí také na Slovácku.

Vyvrcholením akce je nedělní Jízda Králů, což je slavnost konaná ve Vlčnově nepřetržitě už dvě století. Ústřední postavou slavnostního průvodu je mladý chlapec oblečený v kroji, který má v ústech bílou růži. On i jeho doprovodná družina jedou na koních ozdobených barevnými pentlemi a květinami. Projíždí vesnicí, představují krále lidem a pokřikují po lidech vtipné narážky.

Vlčnovská Jízda Králů je na Reprezentativním seznamu nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Každoročně tyto slavnosti navštíví tisíce lidí.

Zjistěte více o Jízdě králů