Hamé ukázalo svůj bezlepkový sortiment na Fóru celiaků

Více než tisícovka návštěvníků zavítala v sobotu 14. května 2016 na již jedenácté 11. Fóru celiaků, které u příležitosti Mezinárodního dne celiakie uspořádala Společnost pro bezlepkovou dietu. Mezi čtyřicítkou vesměs specializovaných firem se se svým stále rozšiřujícím se bezlepkovým portfoliem představilo i Hamé.

Příchozí malí velcí i malí s chutí ochutnávali například masové produkty řady Vynikající kvalita, rybí pomazánky EasySandwich, hotová jídla v praktickém balení EasyCup, zcela nové grilovací omáčky Otma nebo extra džemy.

Mám ráda například hotová jídla EasyCup, pravidelně si je kupuji třeba na cesty. Máme pozitivní zkušenosti i s masozeleninovými kojeneckými výživami Hamánek. Určitě je výhoda, když jsou ty produkty vhodné pro nás celiaky volně dostupné i v běžné obchodní síti,“ říká paní Jana  z Prahy, která na Fórum dorazila s malou dcerkou a synem.

V současnosti má Hamé ve svém portfoliu více než 600 různých druhů balených potravin vhodných pro celiaky. Jejich počet stále rozšiřuje díky úpravě receptur a také modernizaci a úpravě technologií v jednotlivých závodech. Jde o masové konzervy, paštiky včetně legendární Májky, pomazánky, hotová jídla, kečupy i hotové omáčky, které jsou označeny speciálním bezlepkovým logem s modrým přeškrtnutým klasem.

Všechny nové produkty se v současnosti již snažíme vyvíjet tak, aby byly bez lepku, a u některých stávajících výrobků jsme patřičně upravili recepturu tak, abychom se bez lepku obešli, a to bez dopadu na kvalitu obsahu. Do budoucna chceme toto portfolio vhodné pro celiaky ještě dále rozšiřovat, bezlepkové potraviny považujeme za hodně perspektivní oblast,“ vysvětluje Marcela Mitáčková, ředitelka pro marketing a vývoj společnosti Hamé. Na květen a červen Hamé dokonce připravilo marketingovou kampaň zaměřenou na bezlepkové produkty.

Na trvanlivé bezlepkové produkty od Hamé se můžete snadno podívat a zakoupit si je za výhodné ceny na e-shopu www.hame-eshop.cz, kde uživatelé dokonce najdou i speciální bezlepkovou sekci. Kompletní sortiment vhodný pro celiaky je k dispozici ve speciálním oddíle v katalogu produktů na www.hame.cz.

O tom, že se Fórum celiaků jako tradiční akce těší rostoucímu zájmu veřejnosti, svědčí i fakt, že se konala vůbec poprvé ve výstavním areálu Praze – Letňany, protože do dřívějších prostor se již vystavovatelé a návštěvníci nemohli vejít. V rámci doprovodného programu Fóra také odborníci přednášeli o různých aspektech celiakie.

Více o akci na www.celiak.cz