Hamé nabízí syrským rodinám práci a ubytování

Potravinářská společnost Hamé se rozhodla pomoci rodinám syrských uprchlíků. Těmto běžencům, kteří dostanou azyl v České republice, nabízí zajištění ubytování a práce ve svých výrobních závodech v tuzemsku. Hamé již o této nabídce pomoci se zvládnutím současné migrační krize informovalo české ministerstvo vnitra.

Situace v Sýrii je tragická, je to zcela rozvrácená země plná utrpení. Přitom Sýrie patřila v regionu k relativně vyspělým a kulturním zemím se vzdělaným obyvatelstvem. Jestli si někdo zaslouží azyl a život v relativně bohaté a hlavně bezpečné zemi, jako je Česko, tak jsou to Syřané. Nabízíme azylantům podanou ruku. Vždy stojíme o  lidi, kteří jsou ochotni a schopni dobře pracovat. A navíc si myslíme, že současnou migrační krizi v Evropě nezvládnou řešit jen vlády a politici, je to věcí nás všech a soukromé firmy mohou výrazně pomoci,“ vysvětlil motivy této pomoci ze strany Hamé generální ředitel Martin Štrupl. „Předpokládáme, že  v první fázi bychom u nás zajistili živobytí pro přibližně 10 syrských rodin. Po vyhodnocení zkušeností bychom počty mohli rozšířit,“ doplnil Martin Štrupl. 

Celá skupina Hamé má v současnosti zhruba 2 400 zaměstnanců (z toho zhruba 1800 v ČR), kteří pracují v 7 výrobních závodech v České republice (Kunovice, Babice, Uherské Hradiště, Podivín, Bzenec, Letohrad, Hněvotín)  a  tři v zahraničí (v Rusku, Rumunsku, na Slovensku).

Společnost Hamé se zabývá  výrobou trvanlivých i chlazených potravin. Tradice této firmy sahá až k 20. létům minulého století.  Hamé má ve svém portfoliu v současnosti na 1700 různých druhů produktů: paštiky, masové konzervy, hotová jídla, zeleninové výrobky, ovocné směsi, džemy, kompoty, kojenecká strava, bagety, sendviče, kečupy, tatarky, majonézy, sirupy a další. Hamé vyváží produkty do zhruba 40 zemí světa na pěti kontinentech a své výrobky nabízí také pod značkami Otma,  Veselá pastýřka, Znojmia, Hamánek, Hamé Life Style, DOMA  a Vasco da Gama.  Sídlo společnosti je v Kunovicích u Uherského Hradiště. Více na www.hame.cz.