Studenti hlasují o nejlepší VŠ kolej. Ve hře je titul, 10.000 piv a 3.000 baget!

V otázce, která z českých kolejí je ta nejlepší, mezi sebou soupeří vysokoškoláci už třetí rok. Kvalitní ubytování a dobrá společnost, někde i špína a hrůza, jsou totiž nedílnou součástí studentského života. Letošní ročník soutěže Excelent Kolej roku právě odstartoval. Vítězná kolej si kromě titulu převezme i cenu 10.000 piv a 3.000 baget. Hlasování na webových stránkách soutěže potrvá do 21. dubna.

„Bydlení na koleji v každém zanechá vzpomínku na celý život. Přechod mezi domácím pohodlím u rodičů a samostatným životem může být radostí i noční můrou, na kterou se nezapomíná,“ objasnila hlavní myšlenku soutěže za pořadatelský magazín Studenta.cz Martina Čmielová. „Obecně nejhorší pověst mají koleje z pražského Strahova, ovšem i ty si někteří studenti nemohou vynachválit.“

„Táta vyjmenovával nábytek, který měl na Strahovské koleji, když byl na škole. U každé věci jsem musel říct: Ano, to tam ještě pořád je,“ popsal své zkušenosti student Ondřej, který se na Strahov přistěhoval před pár lety zcela záměrně. Má tam totiž k dispozici vše, co jako student potřebuje: sportoviště, hospody, potraviny nebo dobré dopraví spojení do centra.

O vítězi soutěže rozhodují sami studenti. Někdo ocení skvělou společnost, pro jiného hraje prim luxusní vybavení kolejních pokojů. Ovlivnit finální výsledek tak má možnost kdokoliv, kdo hlasuje na webových stránkách soutěže.

Velkým motivátorem pro hlasující je kromě titulu právě hlavní cena– nejlepší kolej se totiž může těšit na 10 000 piv Excelent od Gambrinusu a 3 000 baget SimplyFresh od Hamé.

 „Tuto zajímavou akci jsme se rozhodli výrazně podpořit, protože společnost Hamé má i díky bagetám jako jednomu z nejoblíbenějších studentských jídel k mladým velmi blízko. Podle našeho průzkumu je pro dvě třetiny zákazníků rozhodující chuť a čerstvost baget. Bagety proto vytváříme z kvalitních čerstvých surovin – ne nadarmo se produktová řada našich prémiových baget jmenuje Simply Fresh,“ upozornil generální ředitel společnosti Hamé Martin Štrupl.

Loňské boje gradovaly těsně před uzavřením hlasování. O první místo mezi sebou soupeřily koleje Harcov při TUL v Liberci a brněnští studenti z koleje Pod Palackého vrchem z VUT. Ti také nakonec s počtem 2 458 bodů vyhráli titul i hlavní cenu. Celkem v soutěži rozhodovalo více než 25 000 hlasů ze 124 kolejí v ČR.

Hlasovat je možné na webových stránkách soutěže www.KolejRoku.cz do 21. dubna 2013.

 

--

Excelent Kolej roku 2013 pořádá magazín a portál pro studenty Studenta.cz. Tištěná verze magazínu vychází 6x ročně v nákladu 45 000 ks.