Proběhlo setkání obcí Babice, letos v Babicích na Uherskohradišťsku.

Druhou červnovou sobotu se uskutečnilo již dvanácté setkání obcí nesoucích název Babice. Letošním hostitelem se staly Babice na Uherskohradišťsku. Pořadatelé připravili pro zástupce osmi českých a dvou polských obcí pestrý program, kde nechybělo mimo jiné oficiální přivítání, kulturní program místního folklórního souboru, vyjížďka lodí po řece Moravě nebo návštěva napajedelského hřebčína. Setkání se neslo v příjemné a osobní atmosféře a na důkaz vzájemného přátelství starostové společně zasadili „Strom přátelství“.

Celá akce vyvrcholila večerním společenským setkáním v sále místního kulturního domu. K tanci i poslechu hrála Stříbrňanka, se kterou si po přivítání účastníků zazpíval i hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.

K příjemné atmosféře večerního setkání přispěla také společnost Hamé s.r.o., která pro hosty připravila bohatý raut. Hamé mělo až do roku 2009 v Babicích své sídlo, než přesídlilo do Kunovic u Uherského Hradiště. „Cítíme velkou sounáležitost k Babicím, ve kterých se nachází náš největší výrobní závod, a proto jsme se na tomto setkání velmi rádi podíleli“, říká Marcela Mitáčková, ředitelka marketingu společnosti Hamé.