Hamé se stává hlavním partnerem českého biatlonu

Hamé se vrací do sportovního marketingu. Od letošní zimní sezóny se potravinářská společnost Hamé stává hlavním partnerem Českého svazu biatlonu a tedy i tolik úspěšné české biatlonové reprezentace. Hamé tak bude v následujících letech podporovat špičkové české reprezentanty v čele s Gabrielou Soukalovou a Ondřejem Moravcem. Ty letos čeká náročná sezóna vrcholící únorovou olympiádou v ruské Soči.

Zahájení strategické spolupráce s českým biatlonem je dokladem toho, že Hamé je moderní firma, která podporuje aktivní životní styl. Již delší dobu jsme uvažovali o tom, že se vrátíme do sportovního marketingu. V minulosti  jsme v něm působili velmi úspěšně a nyní znovu nastala doba, kdy Hamé využije svou silnou pozici velké potravinářské firmy a podpoří  úspěšný český sport,“ vysvětluje Martin Štrupl, generální ředitel společnosti Hamé. „Biatlon je v poslední době fenoménem, je to moderní, dynamický a velmi úspěšný sport a věřím, že naše reprezentanty ty největší úspěchy ještě čekají. Od spolupráce s biatlonisty si samozřejmě slibujeme i to, že díky ní oslovíme také mladší veřejnost, a to i v zahraničí, kde je biatlon nesmírně populární,“  říká Martin Štrupl.

A prezident Českého svazu biatlonu Václav Fiřtík k vzájemné spolupráci s Hamé říká: „Biatlon jde v Česku v posledních letech strmě nahoru – máme stále lepší sportovní výsledky a daří se nám budovat i širší ekonomicko-materiálovou základnu tohoto sportu. Abychom ale dokázali obstát ve zostřující se světové konkurenci, musíme se spojovat s těmi nejlepšími.  Jsem proto rád, že jsme nalezli  strategického partnera právě v Hamé. Je to tradiční, fungující a stabilní firma, kterou považuji za silnou společnost se zájmem o dlouhodobou spolupráci, která má velký potenciál a chuť pomoci biatlonu a naší reprezentaci v dalším období,“ zdůrazňuje prezident Fiřtík.

„Spolupráci s Hamé považuji za logickou i proto, že jde o  spojení náročného sportu a  kvalitních potravin, které jsou základem vyvážené stravy sportovců,“ dodává  Václav Fiřtík.