Květa Fialová zkouší novou inscenaci

Slovácké divadlo v Uherském Hradišti připravuje uvedení hry Popel a pálenka v hlavní roli s Květou Fialovou. Černá komedie současného finského autora Bengta Ahlforse bude mít premiéru 13. dubna 2013. Režijního vedení se ujal ředitel divadla Igor Stránský.

Slovácké divadlo obvykle připravuje unikátní tituly i jejich zpracování, jeho silnou stránkou, která se u diváků vyplácí, je originalita a svéráznost každého představení. Uměleckou práci celého souboru mohou diváci zhodnotit také v dalších inscenacích. V programu najdete například tituly Jak neuvařit hlavu naměkko, podle knižní předlohy Miloše Macourka v režii Alexandry Bauerové nebo Cybercomics od Egona Bondyho.

Bláznivou komedii Popel a pálenka uvádí Slovácké divadlo ve svém repertoáru díky dlouholeté finanční podpoře štědrých sponzorů. „Poděkování patří zejména potravinářské firmě Hamé a městu Uherské Hradiště. Ty se podílely na vzniku již mnoha úspěšných divadelních představeních Slováckého divadla jako například Harold a Maude, za kterou Květa Fialová obdržela prestižní ocenění Thálie 2010. Hra Popel a pálenka, která je herečce doslova ušitá na míru, pobaví obecenstvo hlavně vtipně napsanými dialogy a legračními bonmoty,“ vysvětluje Josef Kubáník, tiskový mluvčí Slováckého divadla.

„Na premiéru už se společně se všemi spolupracovníky z firmy moc těšíme. Tandem Slovácké divadlo a Květa Fialová je okouzlující a roky ověřený, pokaždé se v jejich podání jedná o nezapomenutelný zážitek, který rádi podpoříme i v letošním roce,“ řekla k blížící se premiéře Marcela Mitáčková, marketingová ředitelka společnosti Hamé.

Děj hry se odehrává v dnešních Helsinkách v jedné trochu pomatené, i když docela typické rodině. Svérázná vdova se rozhodne, že si urnu s popelem svého zesnulého manžela odnese ze hřbitova domů, což vnukne jejím potomkům nápad, jak se zmocnit ne zrovna malého dědictví. Pokusí se svou matku zbavit svéprávnosti, k čemuž má dopomoci odborný posudek psychiatra, přítele jednoho z dětí. Jak vše dopadne? Přijďte se podívat.