Hamé podpořilo Zlínského Vorvaně

Hamé podpořilo Zlínského Vorvaně

Toto mezinárodní soutěžní klání se uskutečnilo ve středu 12. listopadu ve zlínské sportovní hale Euronics. Akci podpořila také společnost Hamé, která výherce odměnila svými výrobky a plyšovými medvědy Hamánek. A maskot Hamánek osobně dohlížel i na celý průběh podařeného sportovního dne.

Soutěže se zúčastnili žáci z 24 škol (z toho 5 škol slovenských), přímo v hale freneticky fandilo na 1000 dětí. Do soutěží se zapojili také  zástupci handicapované mládeže, kteří změřili síly s žáky soutěžních družstev ve „své“ speciální sportovní disciplíně,  tedy florbale  na kolečkových křeslech.

Soutěžící družstvo sestavovaly samy základní školy ze šesti svých žáků, a to po jednom žáku ze třetího až osmého ročníku. Soupeřilo se v pěti netradičních sportovních disciplínách a za každou disciplínu se přidělovaly body. Celkový počet bodů mohla ovlivnit i odborná porota, která sledovala chování soutěžního družstva i dětského publika. Dle svého zvážení tak udělovala družstvům kladné či záporné body. Porota hodnotila nejen bystrost a šikovnost soutěžících, ale například také smysl pro fair play.

Celým soutěžním dopolednem provázel  Martin Hrdinka, předsedou poroty byl Václav Upír Krejčí a přítomné v nabité hale potěšila  bohatá kulturní vystoupení, které si připravili přímo žáci základních škol.

A jak to celé dopadlo?

  • První místo ZŠ J. A. Komenského, Púchov, SK.
  • Druhé místo ZŠ Slavičín, Vlára.
  • Třetí místo ZŠ Valašské Klobouky.
  • Cenu za nejlépe fandící publikum získala ZŠ Komenského I., Zlín. Cenu poroty ZŠ Slušovice a ZŠ a MŠ Valašská Polanka. Cenu Best Image za nejlépe oblečené publíkum ve vztahu k soutěži - ZŠ a MŠ Mysločovice.

Podívejte se na více informací o akci

Podívejte se na video ze Zlínského Vorvaně 2014