Skvělý recept: paštikové taštičky s mangovým salátem

Skvělý recept: paštikové taštičky s mangovým salátem

                       Základem je výběr správné paštiky, která i obyčejné těsto změní ve fantastickou pochoutku, vhodnou ke slavnostnímu pohoštění rodiny či přátel nebo jako občerstvení k romantickému večeru u sklenky vína. Nemusíte se navíc zdržovat výrobou domácí paštiky, protože v dnešní době si již i v obchodech vyberete z mnoha druhů kvalitních produktů. Paštika má  v české gastronomii velkou tradici, můžete ji využít mnoha způsoby.

Paštikové taštičky

Na čtyři porce potřebujete: 2x Májka ve skle (po 160 g), 3 vejce, čerstvě namletý pepř dle chuti, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce brandy (nemusí být), sekané mandle, případně kmín nebo sezamové semínko, 600 g rozváleného listového těsta, 1 balení brusinek ve skle

Postup: Listové těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílů. Paštiku smíchejte se dvěma rozšlehanými vejci, kořením a brandy a rozdělte na 8 částí. Na každý díl těsta položte díl paštiky. Okraje těsta přehněte k sobě do tvaru trojúhelníku a pevně přimáčkněte. Pomažte rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi (kmínem, případně sezamovým semínkem) a upečte dozlatova.

Mangový salát

Na čtyři porce potřebujete: 200 g čerstvého baby špenátu, 1 svazek ředkviček, 1 mango, 100 g sýru parmezánského typu, čerstvou pažitku

Postup: Baby špenát operte, u větších listů utrhněte stopku a blanky lístků. Špenát nechte oschnout, nekrájejte. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sýr nastrouhejte na dlouhé úzké pruhy škrabkou na brambory. Vše smíchejte.

Májkový příběh nejslavnější paštiky

Zajímá vás, jak se rodí Májka s novými recepturami a co se do ní přidává, jak lze z paštiky udělat narozeninový dort a co dalšího s ní můžete s rodinou či vašimi přáteli zažít? Podívejte se na video s příběhem této nejoblíbenější české paštiky.