Přijďte na Light Show s Ondřejem Moravcem

Přijďte na Light Show s Ondřejem Moravcem

Program pražské Light Show, kterou vrcholí tento doprovodný program Koleje roku, startuje ve čtvrtek 24.4. 2014 od 16:00  u koleje Volha na kolejích na Jižním Městě (K Verneráku 950/45, Praha – Kunratice). Jedním z motivů světelné show bude právě biatlon. Navíc v Letohradu, kde se bagety Simply Fresh rodí, Ondřej Moravec žije a trénuje.

Tyto jedinečné světelné show kombinované s hudbou se letos konají také v kampusech v Brně a v Českých Budějovicích. Studenti z vítězné koleje se tak mohou těšit na bohatou odměnu v podobě 3 000 baget Simply Fresh od Hamé a 8 000 piv Excelent od Gambrinusu.

Nejen sportovní fanoušci se mohou na Ondřeje Moravce těšit po 18:30, kdy bude více než hodinu ve stánku Simply Fresh od Hamé podepisovat kartičky. Zájemci budou mít možnost se s ním i vyfotit, prohlédnout si olympijské medaile a zeptat se ho na zážitky ze Soči nebo na cokoliv jiného, co je zajímá.  Nezůstanou přitom o hladu, protože Hamé na místě nabídne svůj sortiment baget, sendvičů a rozpékaných tortill.

„Soutěž o nej kolej jsme výrazně podpořili už loni, a protože se nám akce líbila, pokračujeme ve spolupráci i letos. Bagety jako jedno z nejoblíbenějších studentských jídel tvoří významnou část naší produkce. I díky nim  má  Hamé k mladým velmi blízko. Podle našich průzkumů je pro dvě třetiny zákazníků nejpodstatnější chuť a čerstvost baget. Bagety proto vyrábíme z kvalitních čerstvých surovin – ne náhodou se produktová řada našich baget jmenuje Simply Fresh,“ upozornila Marcela Mitáčková, ředitelka pro marketing a vývoj  společnosti Hamé.

Fotografie z loňského ročníku Light Show v Praze:

Light Show představuje jedinečný prvek. Blikající okna kolejních budov každý rok přilákají tisíce studentů a dalších zvědavců. Pořadatelé letos připravili novou skladbu programu postavenou na nejnovějších světových hitech i nejznámějších písních z minulosti. Animace se v oknech budou po setmění promítat od 20:45 po celou hodinu.

Tuto podívanou zažili letos  jako první brněnští studenti, a to už ve středu 16. dubna na kolejích Pod Palackého vrchem VUT v Brně. Světelná show se poté přesune 22. dubna do Českých Budějovic na Jihočeskou univerzitu a vrcholí právě v Praze.  Součástí programu je tradičně vystoupení studentských kapel a party pod širým nebem. Závěrem každé noci se pak všichni mohou přesunout na studentskou afterparty do nedalekého klubu, kde světelný program pokračuje. 

Program Light Show v Praze

  • 16:00 - Lex Barker
  • 17:45 - Exots
  • 19:00 - Kapišto
  • 18:30 – 20:00 Ondřej Moravec
  • 20-20.45 hodin: Dj Rockstar a jeho party pod širým nebem
  • 20.45-22 hodin: LIGHT SHOW: PARTY EDITION made by P.I.W.O. crew (Pl) & Dj Rockstar
  • 22:30 hodin: studentská afterparty v klubu Hany Bany

Light show je postavená na kombinaci světelných efektů a melodií známých skladeb. Jednotlivá okna tvoří políčka v obrazech a dynamických příbězích. Každá budova má přitom jiné rozměry, samotné animace se musí speciálně přizpůsobit kolejnímu kampusu, kde podívaná proběhne. Světelné efekty se neprojektují na budovu zvenčí, jak tomu bývá u obdobných představení zvykem. Speciální lampy různých barev jsou instalovány přímo do jednotlivých pokojů.

Neotřelý program přináší v rámci soutěže nejlepších VŠ kolejí Excelent Kolej roku 2014 magazín Studenta.

Dne 13. dubna končilo druhé kolo hlasování v soutěži a do finále postupuje TOP10 nejlepších kolejí z celé České republiky.

Aktuální žebříček naleznete na www.kolejroku.cz.