2.část biatlonové repre odletěla na závody

2.část biatlonové repre odletěla na závody

V dějišti začátku letošní olympijské sezóny již od minulého týdne trénuje tým mužů i s Gabrielou Soukalovou.

Na závody se už všichni strašně těšíme, je to přeci jen něco jiného než trénink. Cítím se dobře,  ale opravdu až v závodě se ukáže, jak na tom jsme. Já osobně jsem v přípravě trochu změnila způsob střelby  –  ležku jsem začala střílet zleva doprava, kdežto dříve jsem ji střílela od prostřed doprava a pak doleva. V tréninku to fungovalo, tak doufám, že se to povede i v závodech,“ řekla Veronika Vítková.

Michal Šlesingr se již dostal z virózy, kvůli které nemohl  minulý týden odcestovat na sever Evropy se svými mužskými kolegy. „Samozřejmě zhruba desetidenní manko v tréninku je znát,  musím si pár dní počkat, než forma bude zpátky. Zase je dobré, že jsem onemocněl už v listopadu  před začátkem sezóny. Snad jsem si to již pro letošní sezónu vybral, protože loni jsem onemocněl před vrcholem sezóny,“připomněl Michal  mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Na letišti se s ním byla rozloučit i manželka s malou dcerou Viktorkou.

Michal Šlesingr v tréninku nedělal žádné velké změny, spíše se s trenéry soustředili na vyladění  střelby.  „I první závod je důležitý, například  pro sebedůvěru. Ale je jasné, že vrchol sezóny je olympiáda, takže bude dost času formu ještě vyladit.“

Až na jednu nemoc si myslím, že se příprava povedla, mám natrénováno a do sezóny můžu jít s čistým svědomím,“ doplnila Jitka Landová.

Reprezentanti si s sebou na sever Evropy odvezli výživné prémiové paštiky  od Hamé, hlavního partnera Českého biatlonového svazu.  Fandit jim ve Švédsku bude i maskot Hamánek.

 

Startuje reklamní kampaň pro biatlon

V následujících dnech se také rozběhne první reklamní kampaň spojená s biatlonem – spoty a soutěže pro fanoušky od společnosti Hamé posluchači uslyší nejdříve na  Českém rozhlase 1 - Radiožurnálu. Následovat bude reklama v televizi, internetu a v tisku. Hamé na trh uvede také edici svých „biatlonových“ výrobků. S biatlonem se tak budou moci zákazníci setkat například na džemech,  prémiových masových produktech a bagetách.

Již tuto neděli česká českou reprezentaci ve švédském Oestersundu první ostrý test nové sezóny – závod smíšených štafet.

Podpořte reprezentanty na Facebooku      
Všichni příznivci biatlonu nyní mohou podpořit české reprezentanty také na Facebooku na zbrusu nové fanouškovské stránce Fandíme biatlonu, kterou zřídil Český svaz biatlonu za podpory společnosti Hamé a dalších svých oficiálních partnerů. Fanoušci na tomto profilu najdou aktuální informace z dění v českém biatlonu a mohou se těšit i na zajímavosti ze zákulisí a postřehy samotných českých reprezentantů. Na stránce budou probíhat také nejrůznější soutěže pro fanoušky.
Nové stránky jsou dostupné na www.facebook.com/FandimeBiatlonu