Odlet biatlonové repre na SP

Odlet biatlonové repre na SP

Mužský tým české biatlonové reprezentace odletěl ve čtvrtek 14. listopadu 2013 z Prahy na první závody světového poháru letošní olympijské sezóny. Desítka reprezentantů v čele s Ondřejem Moravcem, Jaroslavem Soukupem i s Gabrielou Soukalovou, zamířila do švédského Oestersundu, zatím  bez nemocného Michala Šlesingra.  V dějišti úvodního kola Světového poháru setrvají  až do samotného startu, který obstará v neděli 24. listopadu závod smíšených štafet.  V této disciplíně obsadili čeští biatlonisté loni třetí místo jak právě v Oestersundu, tak i později na MS v Novém Městě na Moravě.

Do zahraniční reprezentanty doprovází i známá paštika Májkav novém skleněném obalu, masový výrobek na cesty stylově nazvaný Favorit a další produkty společnosti Hamé, která se v letošním roce stala hlavním partnerem českého biatlonu.

Reprezentace odletěla do Švédska o týden dříve, než bylo původně v plánu. „Ve slovinské Pokljuce nepanovaly takové sněhové podmínky, které by týmu umožnily připravit se kvalitně na olympijskou sezónu. A ani další předpověď nebyla příznivá,“ vysvětlil trenér reprezentace Ondřej Rybář. „Nemít před sebou Soči, asi bych to neřešil, ale nyní jsme ve fázi, kdy v přípravě nesmíme zaváhat.“

Díky tomu, že nyní trénuji s muži, tak je moje dosavadní příprava daleko náročnější než  kdykoliv předtím. Zatím mám z přípravy dobrý pocit, ale rozhodovat budou až samotné závody. Nemám žádné speciální cíle, chtěla bych to dělat pro zábavu a  závody si především užívat ,“ říká Gabriela Soukalová. Gabriela se také přiznala, že svým mužským kolegům občas podstrojuje. Například jim upekla buchtu a nyní jim na cestu udělala řízky.

S přípravou jsem spokojený, cítím se dokonce ještě o něco lépe než loňskou sezónu, ale samozřejmě jak na tom jsme ukážou až první závody,“  popisuje Ondřej Moravec své pocity těsně před začátkem nové sezóny.

Po Švédsku budou v rychlém sledu následovat další dva závody světového poháru – v rakouském Hochfilzenu a Annecy-Le Grand Bornand ve Francii. Do Česka by se biatlonová reprezentace měla vrátit až 16. prosince letošního roku.

Tak hodně štěstí!

Více informací na http://www.biatlon.cz/cz/News.aspx?Id=1822&IsArchiv=false