Hamé dobude šestý kontinent

Hamé dobude šestý kontinent

Čeští vědci vyrazí letos v prosinci na svou tradiční pouť – až do jara budou bádat a zkoumat ekosystém na České vědecké stanici Johanna Gregora Mendela na ostrově Jamese Rosse v Antarktidě. V náročných klimatických podmínkách jim pomohou trvanlivé výrobky tradičního českého výrobce potravin, společnosti Hamé, která se takto rozhodla podpořit českou vědu a její terénní výzkumy.

Až do března se tak budou naši vědci stravovat mimo jiné paštikami a masovými konzervami z prémiové řady Vynikající kvalita od Hamé, dále hotovými jídly, džemy s vysokým podílem ovoce, kvalitními kečupy OTMA, rybičkami či kompoty. Hamé expedici zásobí téměř 200 kg výrobků.

Tyto výživné produkty v odolných obalech poskytnou členům expedice dostatek energie a zpestří jejich jídelníček. Součástí projektu je také zkouška odolnosti trvanlivých potravin a jejich obalů v extrémních klimatických podmínkách.

Hamé své produkty v současnosti vyváží do zhruba 40 zemí na pěti kontinentech a spoluprací s Mendelovou stanicí a jejími vědci v Antarktidě tak „dobude“ i zbývající šestý světadíl.

Více informací o bádání českých vědců v Antarktidě naleznete na www.polar.sci.muni.cz