Hamé uspělo v České i Dětské chuťovce. A hned pětkrát

Jaké jsou ty nejchutnější potraviny vyrobené v České republice? Již desetkrát o tom rozhodovala soutěž Česká chuťovka, a její juniorská odnož - Dětská chuťovka, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha a ministra zemědělství Miroslava Tomana v budově Senátu Parlamentu ČR. V soutěži uspěly i výrobky od Hamé.

Mezi zástupem menších firem z pekařské, cukrářské nebo řeznické branže se objevilo i několik větších firem. Odborná porota soutěže Česká chuťovka ocenila nové výrobky od Hamé – Trhané maso Originál v praktickém obalu, Pomazánku Tuňák ve skle z prémiové řady Hamé Select, a také chlazená hotová jídla značky Apetit -  Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a Hovězí maso se špenátem a bramborovým knedlíkem. Výrobky Hamé uspěly i v chuťových preferencích dětských hodnotitelů: s ovocno-zeleninovou kojeneckou výživou Hamánek jablko s dýní v praktickém obalu.

Značkou Česká chuťovka 2018 se tak může nově pyšnit 173 výrobků a značkou Dětská chuťovka 2018 pak dalších 29. Na slavnostním vyhlášení si ocenění převzali zástupci 72 českých firem.

Do soutěže se mohli hlásit pouze čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh. Aby uspěly, musely mít jejich produkty zejména vysoké chuťové vlastnosti a kvalitu, hodnotil se také například design.

Více na www.ceskachutovka.cz

 

FOTO: Martin Pácal