Orkla integruje společnosti Hamé a Vitana

Orkla integruje společnosti Hamé a Vitana

Společnost Vitana je součástí skupiny Orkla od roku 2013 a společnost Hamé od roku 2016. Obě firmy dosud působily na českém a slovenském trhu jako samostatné subjekty. Nově integrovaná společnost bude mít název Orkla Foods Česko a Slovensko.

“Hamé a Vitana jsou velmi úspěšné společnosti. Jejich integrace do jednoho celku umožní vytvořit ještě silnější organizaci, než kdyby oba subjekty působily samostatně,” říká Johan Wilhelmsson, generální ředitel Orkla Foods Internatonal.

Dnešním dnem začíná postupná integrace jednotlivých oddělení a procesů. 

“Tím, že se staneme ještě silnější společností, můžeme vytvořit lepší zázemí pro mnoho oblíbených českých značek. To znamená větší možnosti pro jejich inovace a další rozvoj,” dodává Wilhelmsson.

Vedením nové organizace byl pověřen Pawel Szczesniak, který dosud působil ve funkci generálního ředitele společnosti Vitana. Management tým bude jmenován do 9. října.

Orkla Foods Česko a Slovensko, která se stane jednou z největších potravinářských společností na českém a slovenském trhu, bude působit také v Maďarsku, na Ukrajině a v Rusku a exportovat do mnoha dalších zemí.