Znojmia je opět partnerem Slavností okurek ve Znojmě

V pátek 3. srpna rozvoní Masarykovo náměstí ve Znojmě kopr a ocet, uskuteční se zde již 11. ročník tradičních Slavností okurek. Návštěvníky čeká v letošním roce jednodenní akce plná proslavených znojemských surovin, zábavy a kultury. Partnerem akce je již potřetí značka Znojmia.

V průběhu celého dne bude možné si prohlédnout výstavu zemědělské techniky Agrall Bantice nebo nakoupit domácí ovoce a zeleninu na farmářských trzích. Program je připraven i pro rodiny s dětmi, kromě atrakcí na Horním náměstí budou na Masarykově náměstí probíhat různé soutěže pod taktovkou znojemského vodáckého oddílu Neptun a chybět nebudou ani oblíbené řemeslné dílny.

Zasoutěžit si budou moci i dospělí. „V programu ani v letošním roce nechybí soutěž o nejlepší okurku a rychlokvašku. Ještě do příštího týdne, tedy do středy 1. 8. má široká veřejnost možnost donést na Znojemskou Besedu vzorky sterilovaných okurek nebo rychlokvašek a pokusit se tak o sesazení loňského okurkového krále z jeho trůnu,“ doplňuje František Koudela, ředitel pořádající Znojemské Besedy.

Svoji soutěž má připravenou i značka Znojmia, která se v letošním roce znovu stala partnerem akce. Návštěvníci akce se mohou utkat v plnění zavařovacích sklenic na čas a přesnost. „Jsme rádi, že můžeme znovu spolupracovat na této zavedené akci, a to s naší prémiovou značkou Znojmia, která ke Znojmu prostě patří a která se stále vyrábí dle tradiční  a chráněné receptury. Pro návštěvníky jsme připravili ochutnávky i prodej různých typů našich okurek a dalších zeleninových produktů Znojmia, vybrané produkty si budou moci lidé na místě i zakoupit,“ shrnula marketingová ředitelka Hamé Lenka Vaněk.

Pokud někdo není úplným příznivcem této, pro Znojmo tak typické suroviny, potěší ho jistě i druhý partner slavností. Tím se stala společnost Agro Stošíkovice, kteří budou ve Znojmě prezentovat Znojmo jako zemědělský kraj a bude tak u nich možné ochutnat ovoce i zeleninu dostupnou v tomto letním období u nás.

O hudební doprovod se hned z úvodu postará znojemská country kapela Květinka, Obrokovou ulici rozezní oblíbený flašinetář a večerní náměstí ovládnou kapely Nové struny a Rangers Band.

Na pódiu vystřídá hudebníky hned dvakrát Láďa Hruška, který v rámci kulinářské show předvede svůj um znojemskému publiku.

Ve 14 hodin se z Horního náměstí rozjedou historické traktory, které si bude možné prohlédnou až do šesté hodiny večerní na Masarykově náměstí.

Malou pozvánkou na druhou srpnovou akci Znojmo žije divadlem bude vystoupení Komediantů na káře. Ti si pro děti připravili cirkus, divadlo s kejklíři a loutkami.

Vstup na akci je zdarma.

Podrobný program naleznete na www.znojemskabeseda.cz nebo na facebookových stránkách Znojemské Besedy.