Hamé v Národní potravinové sbírce daruje více než 20 000 kojeneckých výživ Hamánek

Hamé je partnerem Národní potravinové sbírky, která se uskuteční v sobotu 11.11. V jejím rámci daruje potravinové bance celkem 20 476 ks  kojeneckých výživ o celkové váze 7,5 tuny, které tak budou moci být využity pro veřejně prospěšné účely.  

Hamé znovu podpořilo Národní potravinovou sbírku, protože jako tradiční česká firma, která  vyrábí zde v Česku, chceme pomáhat potřebným v naší zemi. Navíc většinu našeho sortimentu tvoří trvanlivé výrobky a jsou přímo ideální pro tuto akci. Již vloni jsme darovali několik tisíc kusů našich produktů a letos přidáme dalších více než dvacet tisíc kusů,“ konstatoval Martin Štrupl, generální ředitel skupiny Hamé.

Pro zajímavost, kdyby se darované skleničky s výživou postavily v řadě za sebou, tak zaberou délku více než 1269 m.

Dětské výživy poputují dětem prostřednictvím odběratelských organizací, kterými jsou místní odbory sociálně právní ochrany dětí ve městech Zlínského kraje, azylové domy, dětské domovy, charity a farnosti.

Národní potravinová sbírka, kterou organizuje Byznys pro společnost, se uskuteční v sobotu 11. listopadu. Do 5. ročníku se letos zapojí rekordních 750 prodejen ve všech regionech České republiky. Potraviny pak putují například matkám samoživitelkám, lidem v azylových domech, seniorům a dalším potřebným. Neméně důležitá je i pomoc dobrovolníků, kteří potraviny od dárců vybírají. Více o sbírce je zde: www.potravinypomahaji.cz

Hamé rovněž rozvíjí další aktivity v oblasti CSR, podporuje například desítky nejrůznějších aktivit a projektů na celém území republiky.