Novinka – Znojmia dobývá mrazák

Značka Znojmia vstupuje do nového segmentu, a sice mražené zeleniny. Svou oblíbenou směs na svíčkovou Halali můžete nově nalézt i v mrazícím pultu. 

Více informací

První půlrok 2018 z pohledu Hamé: pokračující růst, nedostatek zeleniny, zdražování vstupů a zmrazená Znojmia

Tržby potravinářské  společnosti Hamé se za první pololetí roku 2018 meziročně zvýšily o 6,8 % na 2,652 miliardy Kč. Jde o čisté tržby za trvanlivou a chlazenou výrobu očištěné od bonusů, trade marketingu a také od kurzových rozdílů. Hamé se dařilo zejména na domácím českém trhu, kde se tržby zvýšily o téměř 7 %, v Maďarsku a Rusku pak tržby vzrostly o více než desetinu v meziročním srovnání. Naopak trh na Ukrajině se kvůli tamějším nelehkým hospodářským podmínkám stále nemůže vzpamatovat a znovu poklesl meziročně o 8,5 %. Export z Česka se Hamé povedlo zvýšit o téměř 6 %, nahoru jdou balkánské trhy a Hamé získalo nové zakázky i v Itálii, Izraeli nebo v Německu.

Více informací

Hamé rozdává ceny školákům. Jednotlivcům, třídě i školám

Na školy a třídy cílí nová kampaň Hamé. Potravinářská firma ji spojila se svou značkou EasyFruit, ovocný snack v praktické kapsičce. Po celé září a říjen mohou školou povinní soutěžící hrát o zajímavé ceny nejen pro sebe, ale hlavně pro svou třídu nebo školu. Do soutěže se přihlásí po zakoupení kapsičky EasyFruit a registraci na webové stránce easyfruitzazazitky.cz a easyfruit.cz.

Více informací

Spolupráce se střední školou: studenti začali praxi v Hamé

Závod Hamé v Babicích s novým školním rokem tento týden odstartoval pilotní projekt spolupráce se Střední průmyslovou školou Otrokovice. Díky němu jsou již od září první studenti z oboru instalatér a elektrikář na odborném výcviku v tomto největším závodě Hamé a spolupráce bude probíhat i v dalších oborech včetně maturitních.

Více informací

Vyšla první kniha o Otakaru Machálkovi – zakladateli firmy OTMA z Mařatic - Uherského Hradiště, která si letos připomíná 80 let

Otakar Machálek - legionář, politický vězeň, cestovatel, obchodník  a především zakladatel dodnes fungující značky a potravinářského závodu OTMA v Uherském Hradišti se konečně dočkal své biografie. Její autor, známý uherskohradišťský muzikant a folklorista František Holmes Ilík na publikaci pracoval zhruba 3 roky. V pátek 7. září byla tato nová kniha pokřtěna za osobní přítomnosti syna Otakara Machálka Jana i vnuka Pavla, a to místostarostou Uherského Hradiště Ivo Frolecem, náměstkem ředitele OTMY Zdeňkem Gabrhelem  a historičkou a radní Blanka Rašticovou. Křest proběhl symbolicky v domě č.p. 67 v ulici 1. máje v Mařaticích, tj. přímo v místě, kde před skoro 90 lety Otakar Machálek vybudoval sklepy a prostory pro hromadnou výrobu svého rodícího se byznysu s nakládanou zeleninou.  Otakar Machálek založil závod OTMA (jehož název byl složen z počátečních písmen jeho jména) spolu se svými dvěma švagry v červenci roku 1938, tedy skoro přesně před 80 lety. Vydání publikace finančně podpořili Město Uherské Hradiště, Hamé a Hotel GRAND Uherské Hradiště.

Více informací

Hamé znovu rozdá s Májkou 1000 lahví vína

Paštika a víno k sobě patří. To dobře ví společnost Hamé. Potravinářská firma se rozhodla zpopularizovat toto spojení podzimní soutěží o 1000 špičkových moravských vín vinařství Vinium.

Více informací

Znojmia se představila na Slavnostech okurek ve Znojmě

Již 11. ročník Slavností okurek se uskutečnil v pátek 3. srpna ve Znojmě. 

Více informací